OM OSS

“Vi har sysslat med människors insidor så manga år att vi ville göra något för utsidan också”

Efter långa yrkesliv som specialpedagog respektive socionom hittade tvillingsystrarna Cecilia och Maria ett sätt att göra något nytt. De bestämde sig för att dela bostad och startade en affärsverksamhet tillsammans.

Det började med Cecilias kurser. Små grupper som följde med på hennes Indienresor för att upptäcka nya platser både utom- och inombords.

Cecilia utforskade provinsen Kerala med dess speciella kombination av folklore och hantverkskunnande. Hon träffade skickliga hantverkare som kunde sy upp hennes idéer i kvalitéer och mönster som hämtade ur Tusen och en natt. Kläderna väckte uppmärksamhet i Sverige och flera ville skicka med beställningar för att själva kunna klä sig i de sensuella siden- och sammetsplaggen. ”Med de här kläderna vill jag förmedla något av det goda och inspirerande jag möter i Kerala”  säger Cecilia. ”Jag köper direkt från ortsbornas ateljéer och butiker. Keralasilk bidrar till arbetstillfällen och skapar framtid för flera familjer där.”

Tvillingsyster Maria tog chansen att förverkliga sin dröm om smycketillverkning i Indien. “Det är naturliga ädelstenar” säger Maria, ”d v s man kan se en rand, en annan färg eller ett mönster om man tittar noga in i stenen.  Lystern är så annorlunda jämfört med de billiga bijouterier som många använder idag. Det här är tidlösa smycken som går att använda länge.”

Många Keralaresor senare har verksamheten utvecklats: En populär sommarbutik på Styrsö I Göteborgs skärgård och en liten butik inrymd i systrarnas gemensamma hem I Saltsjöbaden utanför Stockholm. Dessutom säljer de sina kläder och smycken på mässor och marknader.